Rabu, 31 Julai 2013

Qesahnya Barang Biru Baru

Mak aiiii tajuk....hahaha.....3B beb..bkn belia 3B or 4B ni tau...x tau nk wat tajuk ape..so creat je la tajuk tu...haha...Deko Raya dh before this....seme nk serba biru...kali ni nk cite barang baru beli mggu lepas...semenye nk kene rembat kaler biru feberetku....mang x leh dipisahkan...tahun ni raye 3 helai baju biru beb...camne pun raye..tetap nk kene ade baju raya biru...barula bezzzzz..lau x majuk tau...huhu..x kose mak jemah nk layan kan....bibir je belom prnh biru..wahwah
Aritu Iftar dekat steamboat jln Beserah...lps balik lalu depan Ten Ten...nk jugak menyinggah...
nk tahu...aku jatuh hati dgn satu mende ni...Benda tau..bkn orang tau!!!
nampak x kebiruan tu...haaa mane 1 yg aku jatuh cinte ek?nmpk x kegilaan biru disitu...haha
No1: Towel-dark blue untuk myabg syg, bwh die untuk aku la...
No2: Bakul smph mini ,nk letak atas meja solek ..omey angat..sukeeee
No3: Tah name ape tah nk bg..inila yg buat aku jatuh cinta....haha
No4: Penyangkut ...xde motip beli..beli je..mne tau ade nk sgkut ape2...rembat jela..sbb biru..huhu
nk cite brg yg aku jatuh cinte je...tgok je mende ni..trus set mind nk buat ape...

harge mampu milik k

aku buat tmpt letak gelang...nk mnangis ase idea aku ni...mang bez r dpt brg2 camni...selalu gelang2 kesayangku ltk lam kotak je...kali ni ltk tmpt special ckit..huhu

pehal kucing ko monyok..bru noted ade muke kucing pd bende ni..wahwah

susunnye disitu..together aksesori lain..huhu
pandangan dari atas....ni tgh senyum lg..sukeeeee
papay...yeah..dh abiz update entry maha tertunggak...bleh raye senang ati....huhu

Jom Deko Raya

Assalam..Salam 22 Ramadan
Subhanallah...sekejap sgt Ramadan berlabuh..belum puas rasenye dh Syawal membuka tirai kan?
ermmmm....
Arini nk update 3 entry lau bleh...before raye ni...nk clearkan stok2 entry tertunggak..bajet jual kain kan..huhu...

Nak Raye2 ni...kenela deko2 gak umah ckit2..huhu...walhal bkn raye kat umah sendiri pun...haha...sebenarnye lebih pada nak mnjamu mata sendiri....rase puas rumah cantik tau...
sebab aku mang suke yg cantik2 ni...huhu
aku suke bace majalah yg ade hias2 rumah ni...mang katam 40x la...
kdg2 suke gak lau pg rumah org..hotel2 ke...suke tgok hiasan diorg...dari situ kite bleh cedok idea n dapat inspirasi tau...blik2 umah dpt idea untuk deko..mudah kan?
mcm aku....aku mang sukeeee sgt2 deko2 rumah ni..hias sane..hias sini....toilet pun msti dihias...lantak la org nk ckp ape pun....Janji Rumah aku mestila cantik,bersih n selesa...dan semestinya ada BIRU...huhu...baru la bez ade feberet kaler...x gitu...bile balik keje tu...rase refresh je umah cantik n kemas
Dan Semestinya nmpk BIRU ..kuikuikui..tp x bleh la seme nmpk biru...cume motifnye je biru...huhu
Plak tu..menghias rumah ni for me..adalah terapi tau..dpt nyahkan letih...nyahkan stress...bajet nk nyah nyamuk gamaknye...kikiki...
Time2 raye..time2 kenduri kat umah mak aku tu..aku la Interior Design nye....cita2 aku nk jd pereka hiasan dalaman...tp blom tercapai lg tau....
haha..terase byk je melalut kan?jom cekidaut...tp ckit je tau..nnt aku wat next entry lg tau...
manela tau bleh memberi inspirasi gak pd korang..hehe..(bajet ade reader..wekkkkkk)

byk x biru..x tau..nape suke giler biru..since kecik lg tau.....Meja sotong Jati tu rm200 je tau..bli awl pose aritu kat kedai Jati Kabulena Jalan Teluk Sisek..kire murah la tu harga sempena raya la kan....nk bli meja konsul je mulenye..tgok meja ni dpt murah trus angkut..lau x  300 lbh gak..loceng tepi pasu tu...bli dekat Romantika Kuantan...RM5 je..terus angkut 4..sebab takot abiz...bli sebab kaler biru la...selalunye loceng bunga ros merah kan?..Bunga plak aku gubah sendiri tau...aku x pndi ngat nk gubah2 bunga..main hentam kromo je...tu pun aku pos kat FB Jom Deko..ade yg advice suh letak bunga tingi2 tu rapat2...lg cantik....aku rase pun camtu..cume takde mase lg nk gubah balik...
Bunge ni pun aku wat sendiri...pg romantika..tgok gubahan diorg..dpt inspirasi...beli bunga...wat sendiri je..lg puas ati..dpt kaler kite nk..opkoslah biru..hehe..batang buluh x de reben lg...kiri kanan pun 0 lg...
tadaaaaa.dh tmbh reben..nk bg lg berseri la katekan....cantik x?huhu...yg penting puas dpt wat sendiri
alahai.....gmbr cam blurrr je..parkison ape tgn aku ni..haha....bg aku..dh cantik r..huhu..angkat bakul sendiri...lam umah aku..ni part paling aku suke....hari2 lalu msti belek sini...huhu...Seme yg atas gobok ni..beli kat Romantika...cume buah2han tu je bli kat SSF..sbb nk real punye kan...Puas Hati dpt hias sendiri umah mang x bleh duk saje tau..ade je yg nk di belek..kuikuikui...bakat terpendamla katekan.....hehe
rasenye ni jelah untuk Part 1 Jom Deko Raya By Pieh Rizfie ni..nnt nk smbung lg ye....huhu

Isnin, 29 Julai 2013

Qesahnya D'Herbs

Wahhhh kali ni nk share ngan korang pasal produk D'Herbs lak....ermmmmmm tp kan..aku ni jenis mlz la nk taip2 kegunaan produk ni....tp setakat nk share kegunaan and kesan dari setern produk yg aku pki ni leh la..dari sudut pandangan aku la kan..sbb aku yg pki kan..wahwah
so sbb kemalazsan..aku just copy ayat dri blog ahkak ni...mekasih kak..maaf copy..hehe
untuk lebih kesahihannye..senang kan?hehe
.
.
.
.
tadaaaaa
Rahsia Mata Galak & Cantik Persis Wanita Arab
  huhu...
ok..aku tunjuk yg latest aku bli produk dherb ni ye....dh tgok gambar tu kan..opkoslah Celak Arab ni..so far...bg aku bleh la kan.....testimoni: bg aku yg x beznye lau pki kat bwh mate..lau mate basah ckit..dh hitam2 ckit tau....huhu...harge murh tau...rm15...silap aribulan leh mntk kurg lg...jd rm13 kau..huhu...tp siyes senang nk apply kat mate....trus mate jd cantik persis ahkak2 arab beb..hehe

Premium Diet Plus Fibre

yang ni plak. Premium Diet+fibre...aku suke sgt tau.....why?meh nk Testimoni..mule2 try...x smpi 5 jam pun...aku nk terb*//=-rak..memulas2 perut aku..cam hape tah....sakit pewut aku weh...nyesal aku bli....2 jam sekali nk ke toilet..dh la amik lps mkn mlm...smpi x tdo aku keje nk gi toilet je..so aku benti kejap....tersimpan je lam gobok....huhu...dh time pose ni...aku try amik balik..sbb aku sembelit.....tah nape..x de plak dh mlm2 nk kne pi toilet weh....pg2 je nk membuang..senang keje aku...lawas sgt tau...tdo jd lena..badan jadi ringan tau...rase mengecil je..ha..yg tu aku tipu je..huhu..tp mang bez tau...so ade lg 2 sachet..kne repeat lg ni...10 ari lg pose ni...hope dpt la mngecil ckit..huhu..1 kotak ade 10 sachet jerrr..RM38.00 kurang pun dptla RM35.00 okey la kan....

 Kandungan:Wheat Fibre,
oat Fibre,
Apple Fibre,
Psyllium Husk,
Senna Leaf,
Starwberry Extract,
Sugar,
Orrange Flavour

* 100% EKSTRAK TUMBUH-TUMBUHAN
* TANPA PEWARNA & PENGAWET
Khasiat:
  • Membuang lemak yang tidak diperlukan badan.
  • Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan.
  • Sesuai untuk kegunaan lelaki dan wanita.
  • Tidak digalakkan bagi wanita yang hamil.
  • Mengurangkan selera makan dan memberi rasa kenyang sepanjang hari.
  • Membantu mengecilkan lengan, pinggang, punggung dan peha.
  • Membantu mengempiskan perut yang buncit.
Simpan di tempat yang kering pada suhu bilik

Lipstick Collagen Treatment

and last...Lipstick ni..aku sukeeee sgt..Testimoni: dh 3 tahun aku pki..bez..tahan lame pd bibir aku...nk pki lipstic lain..mang x la kan...pki yg lain pun..depend je...pastu msti calit Lipstick ni gak..cayalah..hehe..Harge RM25.00..lau kene kdinye dpt RM20.00 je tau..mcm aku selalu dpt kurang byk tau....sbb aku dh memang servey kdi yg akan bg murah jauh dri harge sebenar tau..and aku akan bli tu je la kat Kuantan ni...1-Kedai Jamu dekat dgn Parkson lame dkt dgn Mydin 2-Kdi Jamu dekat LYC Beserah..setakat ni 2 kdi tu je aku tuju nk bli produk2 Dherb ni...produk2 lain pun bleh dapt murah2 tau...

Jom Cekidaut Latar Belakang Pengasa D'Herbs

 Dato’ Aliff Syukri Kamarzaman yang dilahirkan pada 03 April 1987 di Felda Kechau ,kuala lipis, Pahang. Beliau telah berpindah dan bersekolah di sekolah Kebangsaan Sg.Besar,Selangor kemudian melanjutkan pengajian di Sekolah Menengah Telok Gadong Klang. Selepas itu beliau telah belajar di Sekolah Pondok Pasir Tumbuh Kelantan. Selepas tamat pengajian di sekolah pondok, beliau menyambung pelajaran di sekolah Integrasi As-Syakirin, Shah Alam sehingga tingkatan 5 dan melanjutkan pelajaran ke Taylor Collage.

Nak Tahu lebih lg , Layari

http://www.deherbs.com.my/ 



Sahur Dengan Bijiran

Tahun ni..aku berazam just nk sahur dgn Kellogs or Nestle Fitness je..kemain azam kan..tp mang pun..dh hmpir sebulan  bersahur mkn tu n kurma...x leh pose pun just brekpes ngan tu je...Alhamdulillah...sgt bez tau..nk jage badan n kesihatan gitu...
Tapi..TU LA..berbuka mak ai...byk plak aku mkn.....camne  nk kurus ni...huhu....tp selepas makan...aku minum secawan DherbS premium...huhu..tp sal produk DherbS aku wat entry lain ye... 

saje je tnjuk kotak...senang korg nk cari..huhu..yg Kellogs pun ade tau..yg ni Brand Nestle

aku mkn satu mgkuk..campur dgn buah-buahan tau...tp cereal ni most better campur dgn susu skim...that suggestion die..tp kat Kuantan ni..sushnye nk cari susu skim...bantai jela susu f&n..haha
 fuhhhh..arini dh 21 Ramadhan...lagi beberapa ari lg nk raye...sekejapnye berlalu Ramadan kan..rase blom puas lg nk mnikmati bulan Ramadan ni....

Khamis, 25 Julai 2013

Cuti-Cuti Genting Highlands

Kalini nk cite pg Genting plak....huhu...ayatttt mcm mc event lak...aritu kan 29.6.2013...harusla tarikh sekali....aku byk pg cek sepital...dpt tau aku ade cyst tu..so mcm presure gak...so aku ajak la myabgsyg pg mane2..so decide pg genting..sbb kitorg mang nk Genting ni..zaman loving couple lg tau......dh kawin 2 tahun ni..x pg2 lg...
so kitorg jejalan Genting ngan family kwn myabgsyg..reramai bru syok kan...
Nak jadikan cite..lps ade Event kat Jengka Jumaat 28.6.2013 ...aku ajak diorg tdo Mentakab..sebab nk pg StarMall Mentakab..nk tgok wayang..nk main Bowling..so kitorg Checkin la kat EV World Mentakab Hotel...murah pun murah tau..blik selesa la u aku berdua kan...lpe nk snap gmbr tau...sbb kepenatan....penat mikr StarMall tu kat mane...receptionist pun x tau weh..adoiiila...haha...
lau tau tdo genting lg bez..huhu..
pe2 pun aku enjoy...
Huhu..Bandar Mentakab before gerak ke genting

snap pic kala menhirup udara Genting

sampi je Genting ni..trus lelaju nk main buaian ni..huhu

tinggi,gayat +syok


haha...ni kali ke3 aku pi Genting..tp x prnh hayat sekali pun aku naik mende alah ni..x de lam kamus idop aku naik mende ni..wahwahwah....myabgsyg la ajak main mende ni..siap peach lg..penakot la katakan..huhu

Sungai Rejang Baot...haruslah snap gmbr...dan lg tu.....sakit woooo bibir aku...mse boat nk turun bukit..pelik..sungai ade bukit..haha..jeram ade r..k abaikn....abiz mengelongsor aku mse tutun bukit tu....nsb span yg die sediakan kat hujung depan boat  tu kukuh..lau x berdarah ar bibir aku...smpi kat bukit ke2 lak..bdebar2 dh..x nk sejarah berulang..haha..aku n myabgsyg dh x nk naik bukit tu..so kitorg pun turun dri bot tu..trpkse lalu dkt celah2 air..nsb staff die pg amik kitorg..haha..lau x...x tau jln kluar kat mane..lawak giler tau...

Breakpes kat Marry Brown Family Kwn Myabgsyg

abaikn ketembamanku...aku naik keteapi kanak2..kanak2 sgt aku aritu..haha



husben

wifey

i love him...ita was a great moment

with k.yanti
finally...dpt gak bgambar ngan bas London ni....feeling obersi gitu

TREX





Rabu, 24 Julai 2013

Jalan-Jalan Cari Makan Siakap Stim&Burger BigShow

Aku nk suggest kat ualls..ikan siakap steam terbaek kat kemaman...for me..mang bezla...nyam..nyam...kdi die bese2 je tau..mngadap Sekolah Menengah Cukai..btol2 tepi jejantas...tepi jalan besar tau..
myabgsyg la selalu ckp mkn ikan steam ctu bez...lau mkn kat kdi lain..msti die bndingkan ngan kdi tu..fedup aku..haha..so aritu aku tuntutla suh bwk mkn situ..huhu...
.
.
.
AMEK KAU!!!capslock lg.. mang sedap beb..trus lelaju aku update kat fb.....terliurnye...
Sedapnye.....x dpt nk kapsyen rasenye camne..huhu



.
.
.
.
.

Jom pekena Burger Bakar Big Show
Restoran Pantai Bahagia Beserah
Not Bad la.....bolehhhhla.....huhu....layannnnnn smbil tgok keindahan pantai...




Qesahnya SimplySiti

Assalam....Aritu (16.6.2013 weh..mls nk taip blik..hihi) pi shopping watson..sekali pencuci ngan toner SimpySiti murah de boom..akibat tepedaya...aku hangkut la 2set..toner n cleanser RM29.90 wa ckp sama lu..lau x..satu pncuci pun dh 29.90 hengget mak ckp...alang2 dh murah.aku pun smbarla yg lain...aku mang dh lame impikan prodk kosmetik aku dgn satu jenama...n aku temui simplysiti..walhal mse mule2 keluar.x pndg pun beb..sbb aku bkn fan citi nurhaliza...haha...
aku dgr2 & usha2 ade yg gune simplysiti ni dh repeat pki...so aku ase cam nk pki simplysiti la plak..dri segala bagai pencuci muka.toner.krim dermagic beuty moist die..smpi makeup die pun aku aku bantai skali...kire sebulan dh aku pki simplysiti ni...so far..mang bleh tahanla,n aku suke produk die...

skunk x byk pun prubhn...
 nt lau ade perubahan aku share ye
jom cekidaut my SimplySiti

Ha ni kesemuanya yg aku rembat
ni toner n cleanser....tgok tu twin pack murh giler nk nangis ase..hihi...skrg dh hrge asal blik Toner rm29.90...cleanser 29.90 tau


Ni foundation Care & cover...aku pki bru 3 kali..x melekit..rase ringan je..ckit je pki...dh bleh cover tau...suke2..sesuai dipakai untuk majlis tertentu.....sesuaila ngan aku..sbb aku pki foundation u waktu trtentu je,,,if nk pki yg harian...bgus pki BB die..lg ok tau...itu kata consult die la

masa aku bli ni..Bedak Argan SS  ni baru lg..sale tau..skunk dh ade maskara Argan...bedak ni ade dwi tone...belah kiri tu bedak..kanan span...bedak ni ade mnyk arab yg ade ckit putih2 tu...haaa itu la mnyak arab..yg suke felling arab leh la try..hihi

Yg moistruriser..eh btol ke aku eja..abaikan ek....di pakai before apply bedak ..aku lau stakat pg opiz..mang aku x pki foundation..just toner n moist tu je...bau die bez tau..tenang je...bekas gedabak besar..isi alahai..ckit je...kne jimat cermat la...hohoho...


And last...Blusher..aku saje pilih blusher ni...mls nk amik yg dou blusher tu..sbb lau pki yg camni..cepat ckit..huhu
ape2 pun..setakat ni aku puas ati ngan produk SimplySity ni...mang aku dh mlz nk tukar2 produk ni..even mahal ckit kot..huhu...
yg bez..SimplySiti ni ade travel pack tau Untuk cleanser,toner,serum and moist tu...comel angat..lpe nk snap gmbr..so nk travel..x yah dhla nk bwk cleanser ngan toner besar gedabak,,haha...just isi lam tas tgn pun muat tau....

kalau korang berminat..bleh la dapatkan produk ni dekat Watson or Guardian...

Release De Rhu Beach Resort

Ok Kalini mang nk update blog tepu ni gune kekdah F1...haha..so layan kan je..bkn ape..rase x kne je blog x berupdate...huhu...Pg De Rhu ni 22.6.2013...huhu...aku x tau nape blog aku ade satu pnyakit x leh publish gambar tau....so mang x dpt nk update blog on time...
so aritu...aku yg ajak myabgsg mandi kolam..so aku angkut skali anak2 sdare comel aku tu...adik n kakak aku...reramai bru syok...
bkn pe...mandi kolam plus swimming ni..dpt releaskan tention tau..hilng sgale mslh kejap..kejap ke?huhu
nnt nk pg lg tau...
haruslah tuan tanah pnye pic dulu..huhu......tgok kolam die..pnjg x?hotel yg ade kolam terpanjang asenye kolam De Rhu Beach Resort ni..huhu..aku rase la...so abaikan rame2 king tu..hehe
Jom cekidaut permainan kat kolam kanak2 ni...gelongsor ade buai ade...budak2 msti suke...mak budak lg suke....yg tu kakak aku...yg baju biru tu my bro...

gambar suami isteri bahagia jgn dilupakan..kikiki..skema ayat kau....haikal suke sgt die dpt mandi kolam...x nk balik tau..x puas berenang katenye....humairah pun x nk balik...nmpk burung pipit berkeliaran...nangis selok..terus nk balik....love this moment

untuk info mandi kolam ni
Dewasa RM10
Kanak2 RM7
Kecik mcm Humairah Free of Charge
Berbaloi2 lau nk bwk anak2 bersantai kat sini tau...smbil tu bleh jalan2 kat pantai..syok urr...

Isnin, 8 Julai 2013

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum 
ermm sebelum nk wish ramadhan ni....nk cite ckit ni...ckitttttttt je..hehe...arini x jadi plak jmpe doktor..sbb doktor cancel..die nk gi terawih...huhu..ermmm x pela..aku ni jenis ikot n redha je la..walhal x senang duduk dok pk..result evrything..huhu
ok nk tambah ckit je...bykla gak..huhu.......
Aku selalu berdoa....minta pd Allah bg peluang dapat sambut Ramadha&Syawal bersame mymok n myaboh serta keluarge..Alhamdulillah..Allah kabulkan..semoga mymok n myaboh dipanjangkan usia n sentiasa sihat..amin , Doakan aku kuat semangat nk berulang jauh dari Cheneh ke Kuantan..lau bkn bln ramadhan kdg2 aku berulang dari umah mymok ke tmpt keje...tggla myhusband sesorg..atas komitmen kerja.....so tahun ke3 as wife..nk la berbuka evryday n sahur with husband..lau bleh x nk tgglkn die berbuka n sahur sorg2...kesian kat die..so kene gak kuat semangat tahun ni...x sabarnye nk tggu time berbuka ngan family aku reramai n bebuka kat umah mak mertua...syok urr.....hopefully this Ramadhan lebih bermakne n dapat buat  ibadahnye berganda2 .....mudahan Allah Permudahakan segalanya...aminnnn..tens 4 reading...
Salam Ramdhan Al-Mubarak

Ahad, 7 Julai 2013

Keputusanya.....Mendebarkan

Assalamulaikum....
haiiii...no monday blues hokey..wakeup2..yeahhhh....alkisahnye...Khamis last week....Al-Farabi call..alaaa Hospital yg aku wat rawatan kesuburan tu...mntkla aku dtg mlm tu kul 8.00 mlm...aku x bleh dtg sbb ade dinner with opiz my husband....so Doc mntk dtg Selase 8.00 mlm-10.00 mlm...kire sok la..u discuss result test blood n sperm....
Ya Allah berdebarnye....tp aku yakin n positif..yg aku x de ape2 kot...amin..doakan aku ye.....time tulis ni pun rase berdebar tau..
Papay.....