Khamis, 28 November 2013

Cuit-Cuti Bandung, Indonesia (Day 3)

Asslamualaikum
huh!!! tarik nafas agak lega..dh nk update sal Bandung Day 3....namun masih ade kesesakaan sikit ni..sbb dh trpikir2 ayat nk update entry Pasal cuti2 ke Langkawi with FaMily baru2 ni ..huhu..ponat-ponat..tp super gembira..abizkan entry ni dulu..next update sal Langkawi lak ye...huhu..ini pun penat pg Langkawi pun x ilang lg tau..

Sambungan Dari

Day 3..is last Day...kat lobi Hotel...dh nk balik dh time ni
bergambar kenangan la kan...rase x ckup je 3hari..
i kan ramah..abiz all recepcionist msti nk snap
hahaha..lawak...Supir bwk van gedabak besar ni time last day..sbb die tau barang kitorg byk...senang sumbat brg kan..
eh..kan dh nk balik..awat beg bertambun....huhu....last day..kitorg kuar pg2 gituww..sbb ade brg lg nk nyoping kat Pasar baru before naik flight kan..so kdi ni dkt dgn foodcourt..smantara tggu bakso yg kitorg order u bekpes...so jejalan dulu kdi ni...beg2 ciplak Lv or Channel die awesome tau..mang berebut la nk cari..kahkahkah...ade yg mahal n murah...yg lambak2 tu 50000 rupiah je...limabelas ke 16 hengget duit kite je tau.,.kat Malaysia mau jual 40 hengget nite market tu..mahal bertingket-tingket
yg ni yg di sangkut...aku rembat..nk bg kat myabgsyg..bleh tahan beg ni
tuan tanah pun nk grab gak beg sandang so..i choose this bag..awesome
haaaa..ni seller kdi ni ajak tukar2 duit kenangan...so aku bg singgit..die bg aku duit kertas yg bape sen je...x aci2..x aci...tp kate kenangan kan...haram jadah singgit je kowt..sedapkan ati...huhu..anela tau..one day this girl jd cam tegar...aku tuntut gmbo ni kau tau..hahahaha
die pun nak jugakkkkk..jd 2 rggit la...huhu..tp diorg x tukar pun duit ni...diorg mang simpan..sbb nmpk byk duit asing lam gobok kdi ni yg die tnjuk kat aku..
so time bekpes..last day...opkosla try Bakso yg pemes kan...mkn kat kdi yg aku first lunch smpi kat Pasar baru mse day 1..ingt x???
Coklat blended n Bakso..x kene lalu...bantai jela labu..baru kali ni aku mkn smbal kat Bandung ni podas nk mampus berair idung n mata tahap tenuk wa ckp...huhu....tp i tell u..Bakso dia sedap bangat...x same lgsung Bakso mkn kat Mesia weh..x sama..plez geleng kepala
so dh siap mkn..byr la...arround 60henggit duit kite..giler mhl gak mkn kat Bandung kan..boleh tahan la
huhu..pas mkn..jalan2 lam pasar baru lg
bergambar kenangan dengan mas Rizqy..tour guide lam pasar baru..ahaks...abaikan budak depan sekali yg wat muka gengster..
byk ni jela duit aku yg tggl...lbh kurang 16 hinggit duit kite..so aku nk bli baju ala2 baju melayu cotton u anak sedara aku...kalau bli tshirt kompem die x pki...so aku ajak la Rizqy tu ke tingkat baju budak yg aku nk tu...so aku jmpe la baju yg aku nk beli tu..aku tawar menawar abizla....smpi dpt harge duit yg aku ade tu..16 henggit..baju tu harga die lbh kurang 100000 rupiah..30 lbh gak duit kite...aku siap tnjuk lg kat die duit yg aku ade...akhirnye die bg gak dgn hrge sbyk duit aku ade..sukeeee..die pun senyum je...x de la menyombong pun..rezeki aku kan...mang diorg akan layan kite sebaiknye tau...itu pengalaman aku la kan
nsb la pak ilham bwk van besar gedabak..muat la beg2 kitorg
huhu..pantang jumpe vespa msti nk tgkp gmbr
kalau kat Malaysia jgn hrpla nk pg kat moto org nk tgkap gmbr...kang ade plak ingt aku jakun ngan vespa depa
rajin diorg ni msti mau rajin maaa...
bergambar kenangan sebelum balik ke airport
keluar2 dri psr baru,..nmpk antu berkilat ni..terkezut mak..
ni luar Pasar Baru..x gi jln2 pun kat sini tau
byk beca n moto...moto kat Bandung ni lg bnyk dri keta tau
dlm airport..bese je airport die
ececece..
kirorg pnye flight lbh kurg kul 3.45pm giteww..so byk mase lg..mkn dulu laaaa kat Azura Cafe ni..lam airport je...x mkn pun kat luar..tkot trtggl flight..haha...
kecik je cafe ni
kitorg just order yg simple n same..cpt ckit die msk.lgpun menu x byk
besar tu je dapur die..pun yela lame diorg ni nk siapkan makanan kitorg..tp x dgr pun keletung keletang kuali bertemu sodep...smooth je...sopan je diorg masak...hahahhaha
Ovacado Coklat...x prnah rasa..bleh tahan juice ni
lmbt sgt Nasi goreng smpi..nasi goreng je kowwtttt...belum tmbh ikan 3 rase lg..mau pah ceroh baru dpt mkn..hihi..so minum air jela dulu
huh!!!!smpi gak kau nasi goreng..gini jela rupe nsi gorengnye..dh la ckit...ckit sgt...sedih perut mak
mau x licin kan..nasi sikit...hahaha..salahkan mereka..huhu.....nasi goreng ni rasenye..mcm..ambik nasi putih..gaul2 dengan perencah nasi goreng...pastu ltk sayur celur..then gaul2 je...hihi...sbb tu x bunyi pun kuali menumis bagai...hahahaha..x pun die dh msk byk2 gitewww..yg pnting LICIN!!!
nk berlepas dh..msti kene ade Boarding Pass..lau x ..x balik la Malaysia
smtara tggu Announce suh balik Malaysia..duduk dulu kat Lantai ni..sbb lmbt lg...cam bibik plak..kikikiki..i kan sempoi
tempat balai menunggu..cam ruang tamu je
pg ade..balik pun msti ade gmbr ni...kenangan buat anak cucu ni..ahaks
wahhhh..x sbr nk blik dh ni...
x dpt beli replika..tgkp gmbr jdla..huhu...dlm fligth replika mhl giler..pg Giant murah aje...mcm bleh beli 4 weh..
msti berhimpit time nk duduk n time nk kuar perut pesawat..ahahahaha
peach no war..nk pg lagi Bandung
yeah..time ni tolak bagasi dh smpi Malaysia pun..Alhamdulillah..selamat semuanya...smpi 6 ptg lbh gak..awal 20 mnt time smpi Malaysia ni..
Advice n story from me:
Nak tau x?mase kat Airport Bandung..kene RM30 sbb lmbt msuk kan beg..die dh checkin u group aku pnye beg..pastu aku yg x tau ape ni...bg jela beg..dh kene cas..pdhl beg tu 9 kilo je kot...kalau aku tau..aku bwk beg tu ltk lam flight x yah msuk kargo...cedih mak ...sobsobsob..so makesure brg2 korg n group dh ready baru jalan beg2 tu..senang sekali jalan je nk msuk kargo tu.
&
Masa dh smpi Malaysia...tgkp la gmbr yg last pic tu...hahaha..lmbt ckit je...so org dh x ramai time aku nk msukkan beg kat scan Kastam tu...tuptup..kene tahan weh...x prnh2 den kene tahan Kastam...abiz die cek beg...abiz seme kene tahan after that..geram gak..padahal aku bli 5 helai je batik kottt...so kene gak la rm20..tu pun dh diskaun..nsb acik Kastam tu baik ati...cedih mak..sobsobsob..terkejut gak...melayang money aku..ahahahhaa..nsb x ribu riban tau...huhu..so time smpi kat tmpt scan Kastam tu..cepat2 la ye..time tgh ramai2 die x care sgt kot....tu jela tipsnye elak kene tahan...

Aku berjaya belanja RM1030.OO Malaysia je..cam x caye je tau...30 rggit tukar kat Bandung,,kire aku belanja under Control..bangga..bangga...dpt melawan nafsu aku yg suke mnyoping..huhu..dpt beli untuk diri sendiri...keluarga aku n belah ibu mertua ku n kawan2.

So pada korang yg rase2 nk dptkan tour guard yg super duper baik n teror selok belok Bandung ni sambil cuci mata tgok Mas Ilham yg comel bangat....
bleh la contact n wassup trus Mas Ilham ye..huhu..service tiptop beb
No Tel:  +6281802022000
FB: Muhamad Ilham Febryan

Alhamdulillah...Done update Entry Bandung ni...bleh bernafas dgn lega..
Next Entry Langkawi...soon
papay Bandung

2 ulasan:

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..