Isnin, 25 Mac 2013

FINALLY...LAGUNA REDANG BEACH RESORT

yeahhh..otak dh x pening 24 hour smpi terbwk2 dlm tido nk pilih Coral Redang Resort or Laguna Redang..pening2..sakit otak daku..hihi...selepas melihat pelbagai2 jenis travel...google sane..belek sini...tepon org ni..tpon org tu...nk pakej yg terbaik..and opkosla..perkare yg di tanye...resort tu bla..bla buffet die mengancam x?huhu...kite ni kan..lau nk pg hotel2 or resort...plak tu org2 cam aku yg aktiviti holiday ni sekali sekala je lam setahun..so nk la buffet die yg terbaik...nnt makan x puas plak...huhu..bkn tamak haloba ok...and then perkare ke2 tnye..ade pool x?opkosla Laguna Redang ade pool...and kebayakan ulasan2 yg aku godek lam Agoda.com or Tripadvisor..ermm adakah btol ejaan aku..semenye very puas ati with room and meals...kire...the best resort la Laguna Redang Resort ni ..last2 aku pilih pakej ngan Resort terus... ...kebetulan.buke website die..ade promotion u matta online...so mang different la hrge ngan pakej travel punye...lbh murah...tp valid dri 1 april-29 april 2013 je....mang kitorg nk pg bln 4 pun....mcm tau2 je kan..ok kali ni..x mo dh entry put gambar..so nntikan...entry Pulau Redang dr aku tau..hehe...suprise!!!!

Rabu, 20 Mac 2013

PULAU REDANG...AKU COME

Yahooo.yabedabedu...mlompat-lompat sambil nyanyi lagu..cuti2 Malaysia Versi Siti Afizah..not ct nurhaliza hokey......hahaha..aku ade..kau ade??????ok last entry aku ade cite kekompiusan aku untuk choose holiday to  Pulau Redang or Royal Belum...so aku n myabgsyg...buat pilihan untuk pegi Pulau Redang...so kenape aku pilih Pulau Redang?..huhu..antaranya ialah....kitorg nk tempat yg cantik kaya dgn alam semulajadi sbb kitorg sukekan alam semulajadi........Royal Belum pun cantik tau..tp...lau pegi Royal Belum kne wat Aktiviti like jungle tracking..naik bot..pastu sure pg buat lawatan tgok org asli..perjalanan lg...tired....tired....lau pg Pulau Redang..bleh snorkeling ke..dive ke..swimming ke...cme perjalanan nk ke kuala Terengganu tu agak mnjemukan kot..sbb tmpt blik kg myabgsyg tu...hohoho ...tu la if pegi Royal Belum perjalanan agak jauh nun diutara sanun...cuti plak singkat....so ianya maybe memenatkan..sbb kitorg nk pg holiday yg ala2 honeymoon gitu..kuikuikui...thats why la weall decide u pegi Pulau Redang and one more thing..Pulau Redang ni kitorg nk gi since before kawin lg tau..

PULAU REDANG AKU COME...hahahaha..maybe next time..holiday ke Royal Belum plak kan?..Actually..ini kire nk smbut enebeseri perkahwinan  kitorg yg ke-2 tahun..cehh..mcm nk sebut dh 20 tahun lak kan...patotnye 28 Mei 2013 nnt..tp ade sbb2 tertentu..so kitorg pilih utuk pegi lebih awal..ermm lmbt atau cepat x penting..tp kasih sayang yg bertambah itu yg lbh penting..so hampir 2 tahun hidup bersama dgn ade suami ni..mcm2 liku yg kitorg tempuh..so hrp2 percutian kalini..membawa seribu erti buat kitorg and dpt hilangkn segala tekanan yg dtg sejak akhir2 ini....harap Allah permudahkan urusan hambanya ini..amin...skunk ni tgh pening nk godek2 pakej2 percutian di Pulau Redang...so skunk tgh godek PAKEJ PULAU MALAYSIA mang seme pulau kat Malaysia ade..nk Pakej Keluarge,Pakej Hadiah dan byk lg..so korg godek la ye...papay...
TQ TO MY HUSBAND..hadiahkan Percutian ini...(kire hadiahla..walau aku tukang cari..sbb seme bajet my husband tanggung beres.....hihihi) muah you!!! mane tau..blik honeymoon..terus ade baby..kikiki..amin

gmbr dri pakcik google..seriously..x sabar nk sampi Pulau Redang..so amazing

wow..Indah Sungguh Ciptaanmu Allah..Subhanallah
CANTIKNYE..x tergambar...x sabar!!!mudah-mudahan Allah kabulkan

Isnin, 18 Mac 2013

ROYAL BELUM OR PULAU REDANG

ish..ish..ish..pening2.....tgh pening nk pilih holiday ke Royal Belum, Gerik or Pulau Redang.....ermmmmmmm...2 2 nk pegi ni..tp kene decide 1 percutian je....hihi....lau bleh request cuti tanpa rasa serba salah...kan bez...hihi....Royal Belum Jatuh cinta sbb tgok dlm Majalah 3 baru ni..Sabtu 16/3/2013..korang tgok x?so ade bran?kuikuikui......myabgsyg pun terpukau dgn flora and fauna die..tu bru tgok lam tb 40inci..lau tgok dengan mata kasar ni sendiri..x tau la kan..mau rabak mata terpesona dgn keindahan alam Allah ni...hehe,...tp Pulau Redang pun cantik..dh lame wealls nk pg sane....x tau nk pilih mane ni..compius2....hati plak teruja x sbr2 nk packing barang nk pegi holiday ni.....ermmm lau pg Pulau Redang...dh tau jalan..cam x adventure plak kan...sbb takat jalan menuju ke K.Terengganu...kg myabgsyg tu..huhu...lau nk pi Royal Belum,Grik..x pernah sampi..maybe adventure ckit kot..ckit ke?huhu...argggghhh mne nk pi ni...hihi...mule2 weall nk bercuti kat Impiana Cherating je.....pas tgok Majalah3 baruni la.terus x jd nk pi ctu..lgpun tmpt kite weh Cherating tu..hek eleh....cam x adventure lgsung kan?dekat sgt....jln nk smpi pun bleh tau....hihi....lawak kan?so baik pegi holiday jauh2.....x gitu...keeeeeeeee nk gi Bandung or Bali..lg syokkkk urrrrrrr...aippp....pegi sane gamaknye kne amik cuti la...wat part time u Amik off la....kikiki..x kuase mak tau.....one day aku msti smpi gak kota beli belah n kota honeymoon tu..tp msti la explore Malaysia dulu....so last year i n myhusband travel ke Sarawak gitu..so this year in penisular maybe...huhu...abiz dh ari2 duk godek google..so korang nk senang for find your holiday...just cari je senarai bawah ni:-


haaa ni la antaranye pakej, bilik, rate room and hotel yg aku cari...tp byk lg leh kite google tau..tq pakcik ngah boroi Google..kikiki...
ROYAL BELUM AKU COME...........
OR
PULAU REDANG AKU COME........
huhu
next entry..waittttttt.....
ROYAL BELUM..dh puas godek google gmbr clear...so yg ni kot gmbr terbaik..hihi....Tenang kan?

Pulau Redang..x bleh menafikan..memukau

Sabtu, 16 Mac 2013

MERAPU DI PETANG SABTU

Walaweh...cuace panas gile...so boring today..husband keje..camnila surirumah x bertangge dikala weekend..ape lg den nk merapu ni....ermmmmm korg dh mkn ke?aku mamam roti je...ermmm ingt  nk update entry about pavlova..tp gmbr seme lam pendrive..pndrive plak trtggl kat opiz..acane nk update???...beznye dikala ini ku sedang mengulit anakku.....ermm x pela mgkin belum rezeki aku kot Allah nk bg....ish..ish..ish..mcm nk wat entry luahan hati je...oh no...lau luah meluah kang..ade air mata aku melelehh..so i dont want that..no cry no sad again...air mata tu kan layak untuk Allah je...la tahzan k....hidup perlu diteruskan....so kite enjoy versi nora danish gitu.....x sabarnye nk ade rumah yg dibeli sndiri.....rumah idaman dh di ambil org,..trpkse la servey2 rumah lain...myabgsyg nk kawasan Balok n Chengal Lempong..katenye die suka suasana kat sini(balok n chengal lempong)aku laaaaagila suke..dekat ngan umah mymok...hihi..mane2 x kisah kan...jnji kite puas hati...sebb rumah yg kita nk duduk..bkn rm 1 paling mujarab a..sesungguhnye diela tempat0 or rm 100 hinggit tau...ratus ribu maaaaaaaaaaaaa..so kenela cri mngikut bajet....citarasa.....kesesuaian...sbb kita akan duduk seumur hidup....itu pesan myferen...btol gak kan die ckp tu...so kene terus berusaha..biar nnt anak yg bertuah tu dpt hidup dengan selesa.....serious aku x pernah putus berdoa...Allah makbulkan doaku untuk mendapat zuriat n Allah perkenankan n permudahkan doaku untuk mendapatkan rumah yg terbaik buatku n myabgsyg....sungguhku rase tidak sabar ingin menikmati secebis kebahagian doaku itu......bile berdoa..terasa tenang...seolah2 Allah dekat dgn kita...sesungguhnya diela tempat selayaknye kita mengadu.....Dia Maha Mendengar..Dia Maha Pengasih ...........ermmmm myabgsyg ade ajak sekali mengikut die menunaikan umrah...sgguh rase teruja....tp kan lbh baik kita mmbayar hutang2 dulu...hutangnye x byk pun...x smpi pun 10k itupun total..hutang kereta+hutang apetah lg...aku pun x ingt..huhu......so hrp biarla dpt langsaikan hutang before pg sane...barulah lebih tenang...Kau permudahkanlah urusan hambamu yg kerdil ini Ya Allah..amin....OKla..kite smbg lain kali la plak merapu..get ready nk solat asar..papay geng merapu..huhu

Ahad, 10 Mac 2013

Jalan-Jalan Cari Makan Nasi Arab Best In The Kuantan

huhu..adakah true penggunaan title aku tu??..cis!!!..janji kudus aku ni untuk menggunakan bm secara full..sungguh aku derhaka untuk  memperajarkan jari jemari ku menulis blog dengan menggunakan ayat bahasa ibunda ku dgn baik...sungguh ku akui aku sudah gigih untuk belajar...ah semuanya kerana keadaan sekeliling...what the salahkan keaadan...salahkan diri sendiri kerna x kuat semangat....hihi..akan ku belajar lg....maklumlah hidup didunia ni 100 pelajaran yg akan kite belajar setiap hari..belajar n teeeerus belajar....ok BACK TO TOPIC..cis Caplock bagai.,...

Ok entry kalini aku nk share ngan u olls Nasi Arab Sedap yg aku dh try Di Kuantan ni....mang terbaik...x perlu nk pg jauh2 pun..kat Kuantan ni pun ade tau wahai Warga Kuantan yg sekali sekala terasa nk pekene Nasi Arab..ok jom ZassSsSsssss.....

OK ni Nasi Arab ape tah aku x ingt name die..tp Nasi Arab la..Bkn Nasi Pakistan ye...haha...Ini untuk 4 org mkn..ade 2 jenis nasi ni...tgok warne nsi tu..berbeza kan?1 jenis ayam dlm nasi if x silap..Nasi Arab Mandy kot yg ayam dlm nasi ni......sbb tu nmpk 2 ketul ayam je...1 jenis nasi lg Ayam luar nasi..haha..main bantai je aku ni...tp ayam die separuh tau...untuk 1 jenis nasi tu..mknenye kitorg 4 org mkn sekor ayam la..sbb amik 2 jns nasi..hohoho tp...tp..tp...kitorg mkn x abiz pun tau..sbb byk giler...almaklumlah...perut seme ramping2 kan...huhu...tulun la ketawa berdekah-dekah..hahahahahahahahha....side die...sup,kari n sambal..seriouly sedap....byk giler nasi die...nasi plak panjang2...msh teringt kesedpan nasi arab ni...nyam..nyam..nyam
HUMAIRAH pun suke nasi arab kdi ni tau....
haaaaaa..ni dalaman kdi tu....OK Nama kdi die Retoran Nasi Arab AL-Jawaher...i think maybe org belah2 Permatang Badak o Sungai Isap dh familiar kot kdi ni..sbb kdi ni senaNg cari..tepi jalan besar je..belah from KL heading to Kuantan....price pun ok..total mkn sekali air buah-buahan u 4 org..just RM53.00 je tau..VERY BAJET..restoran die plak bericon..so selesa sgt tau...so korang pun try2 la ye


ok ..serious x sabar nk abizkan entry nasi arab ni weh...nk share ngan korg...kalini aku nk perkenalkan plak next Restoran Nasi Arab di Kuantan yg best..jeng..jeng,..jeng..... Restoran Nasi Arab Al-Dallah area Indian Town bersebelahan ECM..if x slp..tp ase cam btol dh location die tu...restoran ni..deco die mang cntik..walau x total cam kat arab je...actually restoran ni baru sgt dibuka pd 1 mac 2013..owner die dri Yaman tau...die punye tukang masak pun dri sana tau...mang terbaikla....layanan dri staf die pun baik2 tau...pokok pangkalnye..ase cam nk dtg lg mkn kat sini..


ops!!...lupe lg Name nasi..hihi..ni yg aku order ...tgok tu nasi die kaler putih..selalu nasi arab yg aku mkn colur die ala kekuningan coklat gitu...siede die sambal n kari die lam tupeware kecik gile...pastu salad die...

air epal 0..nsb tukang buat air pndi wat epal o tau..n teh cengking for myabgsyg...grrrrrr seram dengra teh cengkih

ok ni nasi arab yg aku dh simbhkan dgn kuah kari die..ahhhhh..serious aku ase terliur weh....rase nk hayun kaki ke je ke sane...perghhh Nasi Arab kat Restoran ni mang bez in the world la...serious nasi die x muak...ayam die lembut smpi ke tulang tau...kuah kari die pun bez gilerrrr...dh la kuah die bekas kecik..so kne mntak bykla kuah die..hahaha

see..besar x pinggan tu....bkn aku sorg je mkn tau..satu pggn u 2 org..ayam separuh...

serious aku bahagie memakan nasi arab di Restoran Al-Dallah ni....

tangan gemuk ku n myabgsyg..berebut2..hihi...

my abg syg menikmati keenakan Nasi Timor Tengah....tgh gigit tulang Ayam ke tu you..hehe

erkkkkk...Alhamdulillah Kenyang sudah...serious licin weh..x malu dh ase..biasalah..kami ni kan manusia yg x suke membazir...haha

pastu kite pekene plak air teh cengkih..sebenarnye name die bkn teh cengkih..tah aku x ingtla name die..tp serious weh..teh die rase cengkih...1 teko RM5.00

Teh Cengkih ni bile dkt lidah rase cengkih..tp bile telan rase pudina..apakah itu???

pst..pst..nila tukang masak die..pak Yaman..hihi..capture snyp2

ha..ni la Restoran tu..Bersebelahan dgn Restoran Nasi Kerabu....cantik Deco die tau..so...lps ni aku nk jejak lg kesini...Terbaik...mang dri jln besar menuju ke ECM tu mang nmpk la...Nasi Arab yg aku mkn tu RM 17.80..lau person RM10.00..so jimat lau mkn untuk 2 org....next pg restoran ni..nk pekene roti die plak..giler besar gedabak roti die..ok nnt i cite tau..ok papay...selamat mencuba...

Khamis, 7 Mac 2013

MAJLIS AQIQAH ANAK SEDARA

haiiiii ebelibadi...long time no see..yeah.....mlz gile nk update blog.......ni update snyp2 ni...pndg kiri knn smbil update...sbb kai line pjbt..kuikuikui..derhaka kan aku...hehe...entry kali ni just nk share psl Majlis Aqiqah Siti Atifah Qaisara n Siti Syaza Safeera a.k.a Anak saudara aku..kire anak kakak aku n anak adik aku..huhu..pnjg lebar penerangan aku kan...mau korg ketawa berdekah-dekah..bajet aku membuat lawak free..kwangkwangkwang...aku ni x de la nk update ngat sal majlis tu...tapi padahalllllllllll aku nk tunjuk pd korang bakat semulajadi aku ...aku making Candy Buffet DIY dri tulang 4 kerat n idea dekorasi dri kepalehotak aku sndiri tau......kau ada??????ok x sbr dh nk show gmbr Candy Buffet aku by Naik Pelamin Bridal Anganku..hahaha...

ini kambing yg nk di aqiqah..yg tnduk merah je tau..yg len tu myibuk nk inteprem..kikiki..ade 3 ekor seme...kmbg ni amik kat Jaya Gading Kuantan...besar giler kmbg..RM 900 sekor+sembelih..ok la kan...aku n my sis siap masuk kandang kambing lg..teruja weh x prnh msuk kndg kmbing..hahahaha

kambing kampung..kecik ckit...depa tgh berehat kot
ok..ni la rupenye kambing kat atas setelah di golek2..hihi..bwh tu ayam panggang...ermmm tang kambing sekor tu..aku x smpn no die..sbb my sis yg uruskan..so tang golek kmbing aku asistant nye..so aku ade la no tepon toke golek kmbg ni..BUT!!!actually toke ni..ade jgk kandang kambing upenye..aku bz gle nk snap gmbr daging yg dh dipotong....sos rosemary die..mang terbaik. so sape2 yg nk wat mjlis nk kmbg golek  or lembu golek ke..nk golek or panggang ke leh la tepon no ni tau.....................................................................................No tel :010-9292882/016-9512992 En Azman Bin Hj Zit (Azman Global Trading Daddy's Grill Station)
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nila Candy Buffetnye..aucak...malu kite tau..hehe

Candy Buffet and Burger

Burger...by ms sister yg kedue...Terbaik!!!hiasan?opkosla Naik Pelamin Bridal pnye..kwankwangkwang..tu pun bantai ciplak bunge n tdung saji mymok tau

cam x puas tgok gmbr candy buffet ni tau...tp i nk angkt bakul ni...laku tau my candy buffet ni..ade gak yg ckp cntik...mne x kembang..dh org puji.....cantik x?aku ase cam dh cntik n puast ati...first try kan...

ha...ni aku la beb...ade talent x nk buke Naik Pelamin Bridal...doa2kan ye impian aku ni di kabulkan....

Total nk wat candy buffet ni..Around Rm200..tp x smpi pun...giler puas ati dpt wat candy buffet..ingt nk wat pelamin berendoi..tp x ckp mase..nk wat hiasan bulat2 kipas tu pun dh nk dekat 1 mlm..hihi...so...Aku nk korang tlg doakan aku dpt mencapai impian aku nk buke Naik Pelamin Bridal...idaman aku...hehe