Isnin, 8 Jun 2015

Pulau Perhentian (Day 3)

Assalam
haiiii
last entry untuk Pulau Perhentian
siyes rindu nk gi sana lg
rindu nk snorkeling tu...next year lau x preknen..aku nk pg lagi nk amik pakej early bird..huhu

This friday nk vacation ke KL plak...ade family day my besides
cpt2la kene abizkan entry Pulau Perhentian kannnn


before check out 11 am..myabgsyg decide nk mandi manda dulu dkt Beach Shari La Resort..tp terlajak tidur..kul 9 bru bangun pakej terlajak subuh sekali..hihi....bangun terus salin baju...x bsuh muka n gosok gigi pun sbb tkot rugi masa..hahahhaa..kantoi x senonoh suami isteri ni kan
apesal cantik sgt ek Beach kat Shari La ni..sbb dpn my chalet tu..pantai die mcm keruh tau
Clean & clear kat sini
air yg membiru jernih..hilang segala masalah..nk menangis ase tgok keindahan ini
 
main air sesorang...sbb myabgsyg duk tggu org nk sewa alat snorkeling n life jacket..RM5 je setiap 1 tu..so murah kan..
ni dkt gigi air je aku bg ikan bekpes roti ngan scramble egg..yg tu aku tipu..hahhaa
berkerumun ikan dtg tau...pg tu kitorg snorkeling smpai kaki x leh jejak tanah....part x leh lupa..aku pakai seluar palazo...dalam air beralun suar tu..abiz kene gigit ngan ikan tau..nakal amat ikan2 kat ctu..hahhahaha....times up kul 10.30 pun x puas nk main air kat sini...adoiii kene balik gak..kemas brg untuk check out kul 11..siyes x tipu..mang x puas dtg perhentian ni...
lepas check out..barula bekpes+lunch terus
mkn dkt Mama's Cafe ajeee..ari dh 11 lbh..so masakan panas dh ade.....yahooo..x yah dh mkn roti canai besar tapak tgn
order nescafe ais & teh o ais
aku punye bekpes+lunch Nasi Goreng Kerabu harga x ingt la plak.....siyes byk sgt & sedap weh...even x de udang ayam sotong..smpi arini aku rindu nk mkn nasi goreng kerabu sedap camni..lg sedap & byk dri Ewan's Restoran tu...for me la kan
myabgsyg order Nasi Goreng Pataya sedap n byk also...x rugi mkn sini weh..
atas jetty..campak roti..geram tgok ikan tu rakus berebut roti
lautan yg membiru

budak demok bahagia di Pulau perhentian..lam ati gedik x nk balik
dekat jetty ni air sgt2 la clear
myboat dh sampai...ermmm gud by Pulau Perhentian yg Osem gorgese
Dah smpi Jeti Kuala Besut..terus air bertukar kaler ape tah..huhu..time balik..x de sgt adegan melompat2 lam boat..maybe pg lg kot..ermmm tp kul 12 lbh dah pun...boat laju je..tp x de la terlompat2 mcm bot time pg tu..kompius jap
maybe jeti lawo ala2 dkt Langkawi untuk turunkan penumpang je kot...btol ke ayat aku tu ek
sementara nunggu myabgsy ambil kete duk lepak warung ni dulu
sambil hirup air kelapa...tp kepala melayang ke Pulau Perhentian
last pic...muka gedik giler..puas hati dpt pg Pulau Perhentian....next year Shari La Resort mu tggu aku..hahaha..terus balik Kuantan..rindu pokok bunga...
Alhamdulillah..complete pun story Pulau Perhentian
semoga moment ini menjadi kenangan terindah


5 ulasan:

Zaila Hafni berkata...

Cantik perhentian ni. Nak pegi jugak la one day 😊

Aisyah Sukor berkata...

seronok giler............... envy ... huwaaaa

Pieh Rizfie berkata...

bez sgt2... nk pg lg asenye

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Black Yellow berkata...

jika perlukan bantuan khidmat nasihat tentang percutian ke redang,kapas,tasik kenyir sila call/wasap ke no 0179799773