Selasa, 18 Mac 2014

Jom Update Blog Bersawang

Assalamualaikum
hai apa kabo semua?
hikhik..bajet ramai reader kan...
wahhhhh dah lame sgt x update blog..tgok la title entry...kelas kau jah..hahaha
siyes aku mang terasa sgt kekangan nk update blog...exspecially bile my tab di rampas oleh myabgsyg...huhu...bkn la di rampas dengan kasar..tp dengan lemah lembut anje2 gitewwwww..almaklumlah..sejak2 weolls PJJ ni..die nk hilangkan boring die..die bwk sekali tab aku..kekdahnya aku curi2 masa ckit ni update kat opiz...update pki nset???oh no...x bez r..keypad nset kecik sgt...nk ygbesar2..cis!!! alasan je kan

aku tgok je hari2 blog aku ni..mane la tau ade yg tanye aku bile nk update blog..kahkahkah..berangan je lebey kan...iteww ni silent blogger beb....ecehcehceh..memujuk diri sndiri..x kose tau..

-Antara hutang2 entry aku nk update-
  1. Cuti-Cuti Pulau Langkawi Part 1,2 & 3 (huh...jenuh nk abizkan part kat Langkawi tu)
  2. Jalan-Jalan Cari Makan Restoran Terapung, Kemaman
  3. Qesahnya Pindah Rumah (penat giler weh pindah rumah)
  4. Jalan-Jalan Cari Makan De Rhu Oriental, Kuantan
  5. Jalan-Jalan Cari Makan Restoran Hotel Espikay, Kuantan

haaaaa..byk x aku hutang...silelah angguk kepala...
byk tol aku makan kan...sbb byk tu entry makan2 tu...
berkilo lemak naik mcm roket...tp tu seme cite dri last year r beb..kecoh la..huhu
tapi...now..aku dh diet blik tau...start awl bln 3 aritu....nk tau x....since PJJ ni aku byk masa tau after abiz keje  aku pg jogging ptg2 kat taman gelora..syok gak kan PJJ ni...huhu..time syok la...bekpes time aku just mkn roti je..tp roti gardenia wholemeal or wholegrain only...cicah milo or horlick kosong..kdg2 je aku mkn menu berkuah..mcm mee sup ke..mee calong ke...haaaa usaha tangga kejayaan..gitewww khannn..
dinner pun asyik makan sup/tomyam sayur...mule2 mang la nk muntah...bile nk dekat sebulan ni dh kalih dh mkn sume tu..Alhamdulliah..byk baju2 aku yg x muat tu..dh bleh pki dh..sukenye iteww...kire nmpk la perubahan kan.
most important..aku rase my body terasa ringan je...dan nk jogging almost 1 hour pun x de masalah..
ilek je kan....nak kurus perlukan pengorbanan...advice myself ...smbil jogging tu..i set my mind..i can do it...aku bleh buat....so dpt la buat kan....huhu....nebes r nk timbang..kikiki

ok.Papay
-SEKIAN-

2 ulasan:

Siti(zoey) berkata...

jom aktif blk berblog hihi.

Pieh Rizfie berkata...

dak Siti.....haha..org tu pun lately mcm jrg je update blog..mcm trtunggu je die update blog...dulu2 ade je nk update ye..